13 Nisan 2012 Cuma

MÜKEMMEL KADIN



Mükemmel kadın 
Herşeyi eksiksiz yapıp başkaları için yaşayıp mükemmel olacağını sanan kadındır bu kadın.
Öncelikle kocasının herşeyini düşünen iyi bir eş,çocuğunun gerekirse ödevini yapan bir anne.
Karşımızdakini görevlerini biz yaparsak hayatını dahada kolaylaştırdığını sanırız.Halbuki herşeyi biz yaparsak onlara yapacak birşey kalmaz.


Böyle çok kadın var.Benim de kaynanam böyle.Mükemmel değil yalnış anlaşılmasın:)Köle ruhlu diyorum ben böyle kadınlara.Çocuklarını bakkala ekmek almaya,karpuz seçmeye göndermez.Ben bir kere anne sen otur eşim için o gitsin dedim.Aman efendim o gidermiş.Onlar iyi ekmek seçemezmiş.Biraz da oğlu yorulmasın diye.Oğlu dediğimde otuz beşini geçmiş.Her işi yapar başkalarının işleri de dahil.Kimseye güvenmez herşeyi kendisinin daha mükemmel yapacağını düşünür.(gelin olarak süper bir durum bu tabiki.Kendi yapar bütün işleri:))
Sonra en ufak bir vefasızlıkta (ona göre vefasızlık)ben bunları haketmiyorum deyip mutsuz olur.
Bu kadınlar yaşar en çok hayal kırıklığını.Çünkü kendilerine değer vermez başkaları için yaşarlar.En çok aldatılan,terk edilen bu kadınlardır.Benim neyim eksikti;eksik olan  şey, karşısındakine paylaşım duygusunu yaşatmamışlardır.
Hayatından vazgeçmek;gereksiz fedakarlık,saçlarını süpürge etmek takdir edilmez.Görevin olur artık senin.
Mükemmel olmaya çalışırsanız mutsuz bir köle olursunuz.Mükemmel insan olmaz, insan kusurlu olur.

10 yorum:

  1. ben mükemmel kadın olmak istemiyorummm
    :)

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru.İnsan kusurlarıyla vardır.İnsan kendi kendini de mutlu etmeyi başarmalı.Kendimize değer vermezsek karşımızdakiler hiç vermez.İnsan önce kendini sevmeli değer vermeli.Kendini seven mutlu insandır.Mutlu etmeyi bilen insandır.Bence çok aşırı verici insanlar, ezilen, mutsuz insan oluyorlar sonunda.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Bu post´u aynen imzaliyorum, cok cok dogru! : )

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel anlatmışsın:)Hatasız kul olmaz:))Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. bende çok büyük olasılıkla postta anlatıldığı gibi böyle bi anne olacağımdan:) çocuk doğurmamak hem kendim hem dünya hemde özgüvensiz büyüyecek çocuğum açısından hepimiz için daha duyarlı ve yararlı bi davranış sanırım:))) bazı kadınlar çocuk doğurmamalı derler yaa:) bazı kadınlar teyze olmalı:) ben şimdilik bu durumun keyfini çıkarim en iyisi:) emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç tahminnlerle olmuyor bu işler.Annelik içgüdüleri var nerde ne yapman gerektiğini söylüyor.doğuştan öğrenilmiyor zaten.Zamanı gelince sende istersin zamanın gelmemiş

      Sil