23 Mart 2012 Cuma

Pratik bilgilerim



Öksürük:Oğlumun bağışıklık sistemi çok zayıf.Arada bir özellikle geceleri öksürük krizine girer.Doktor alerjik bronşit dedi.O öksürükki gece ne uyutur ne nefes aldırır.Benim yöntemim bilinen  bir yöntem aslında ama anında kesiyor;
Bir siyah turbun suyunu sıkarım.içine bir kaşık bal,bir kaşık z.yağ,bir kaşık limon suyu koyar karıştırırım.Bir kaşık içiririm oğluma.İşe yaramadığı olmadı hiç.


Egzama:Egzamada çok çekmiş biri olarak(bakınız) en işe yarayan tarif ibrahim saraçoğlunun beyaz dut kürü olduğunu söyleyebilirim.


Saçlarda kepek:Son durulama suyuna elma sirkesi katıyorum hem kepekler gidiyor hemde saç parlıyor.Üstelik bu elma sirkesi mucize gibi işe yaramadığı yer yok.Yüzdeki lekeleri azaltıp yüzede parlaklık veriyor.Zayıflamayada etkisi var.


Sigaranın zararlı etkilerine karşı:Birincisi C vitamini almak. çünkü sigara vücuttaki C vitaminini öldürüyor.İkinciside sarımsak yemek.Ben sarımsağı hap gibi yutuyorum.Böylece kötü de kokmuyor.


Saçlara bakım:Saçlarım için lavanta yağı,badem yağı, gliserin karıştırdım.Yumuşatıyor dökülmesi azalıyor.Üstelik parlaklık veriyor.


Yağ yakıcı çayım:1elma,1tatlı kaşığı top karabiber,1 tatlı kaşığı karanfil,1 adet kabuk tarçın,1 adet limon.Bunları tencereye koyup kaynatıp yemeklerden sonra içiyorum.Tatlı isteğimi azalttı.

7 yorum:

  1. ÇOK GÜZEL BİLGİLER TEŞEKKÜR EDERİM PAYLAŞIM İÇİN ÖZELLİKLE O ÖKSÜRÜK OLAN ŞEYİ DENİYECEĞİM OĞLUMDA ÖKSÜRÜK VAR BİR TÜRLÜ GEÇMEDİ UMARIM İŞE YARAR SEVGİLER:))

    YanıtlaSil
  2. CANIM ELLERİNE SAĞLIK BİTKİLERLE BENDE ÇOK HAŞIR NEŞİRİM SANKİ OKURKEN BENİM İKİZİM KONUŞUYOR SANDIM
    :))
    BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ EKİNEZYA ÇAYI İYİ GELİR
    SICAK SUDA 5 DAKİKA AYZI KAPALI BEKLET SÜSZ İÇİR EVLADINA
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ekinezyayı duymuştum teşekkürler hatırlattığın için sevgiler:))

      Sil
  3. bende tarafımdan denenmiş bir bilgi vereyim.. kara turpu oyup içine bal dolduruyorsun. bardağa koyuyorsun. Turpun altından küçücük del ki bal o delikten yavaş yavaş aksın bardağa.. birkaç saat sonra o bal şurup oluyor.. ama illa ki kara turp olacak.. şifa olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım aslında doğru olan senin tarifin ama gece onu bekletmeye vakit olmadığı için suyunu sıkıp ilave ettim teşekkürler

      Sil
  4. İş yerinde arkadaşlar bana aktarcı bacı der :)gerçekten bitkiler doğru kullanıldığında şifa dağıtıyor.Bilgileriniz için teşekkürler...

    YanıtlaSil