2 Mart 2012 Cuma

AŞK AÇLIKTAN DEĞİL,TOKLUKTAN ÖLÜR



Son zamanlarda kadın erkek ilişkileri arasında giderek yaygınlaşan ilişki problemleri her iki tarafa da zarar verebiliyor. İyi niyetli yapılan hataların sonuçları ilişkide geri dönüşü olmayan krizlere sebep olabiliyor. Yanlış uyguladığımız tavsiyeler de işin içine girince kadınlar da erkekler de özel ilişkilerinde ne yapması gerektiği konusunda kararsızlığa ve çıkmaza düşebiliyor



Aşırı İlgi İlişkiye Zarar Verir: İlişkide bir tarafın diğer tarafa aşırı düşkünlüğü zannettiğimiz gibi “Ne kadar ilgi gösterirsem o kadar ilişkimiz yoluna girer” “Her istediğini yaparsam o memnun olur, memnun olması da ilişkimizi düzeltir” sonucunu vermiyor. Vazgeçemeyecek kadar bağımlı olmak her iki tarafı da, ilişkiyi de yıpratıyor.

Dengeyi Yakalayın: Onunla birlikte vakit geçirin ancak kendi uğraşlarınızı da koruyun. Onsuz kalmaktan korkunuz varsa bu bağımlılığın işaretidir. Bağımlılıktan kurtulmak için onunla birlikte olma isteğinizi kontrol edin aşırılığa gitmemeye dikkat edin.

Sürekli Teklif Eden Taraf Olmaktan Sakının: Talep eden olmak iticidir. İnsanlar kendisinden beklenildiği için bir şey yapmaktan hoşlanmazlar; Kendisi istediği için yapmaktan hoşlanırlar. O yüzden ilişkide karşınızdaki insandan
beklentilerinizi düşürün ve sürekli isteyen ve teklif eden tarafta olmaktan sakının.

Şikayet Etmekten Sakının: Şikayet etmek iticidir. Sürekli şikayet eden ve yakınan kişi farkında olmadan etrafındakileri kendisinden uzaklaştırıyordur ve ilişkideki etkisini azaltıyordur. Karşınızdaki kişi ilişkide sizin her istediğinizi yapmak zorunda değil, beklentilerinizi düşürün ve şikayetten sakının.
İlişkide karşı tarafın kusurlarını ayıplarını her kavgada veya memnuniyetsizlikte ortaya dökmek kimsenin hoşuna gitmez. Bundan sakının.

Albenilerinizi Artırın: Örneğin; Marifetlerinizi geliştirin, giyiminize, temizliğinize özen gösterin, spor yapın, uğraşlar edinin, meşguliyetleriniz olsun, çalışın. İticiliklerinizi azaltın; Kilo verin, harcamalarınızı azaltın, sigarayı bırakın, küfürden ve kavgacı olmaktan sakının.

Pasifleşin: Sürekli sizin aktivite teklif ediyor olmanız, arıyor olmanız, mesaj çekiyor olmanız karşınızdakini uzaklaştırır. Aramalarınızı, mesajlarınızı bir miktar azaltın; onun da sizi araması için bir miktar pasifleşin.

Ve unutmayın bir insanla daha mutlu olduğunuz için birlikte olursunuz tek başınıza mutsuz olduğunuz için değil…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder