7 Ağustos 2012 Salı

ÇOCUKTAN ÖNCE ÇOCUKTAN SONRA


Evlilikleri kurtarmak için çocuk yapar kadınlar.Yada çevre tarafından öyle öğütlenir.Kadında buna uyar.Bak sen bir çocuk yap nasıl herşey değişiyor denilir.Gerçekten değişir.Çocuktan önce sıradan şeyleri bile (örneğin bir yere gidip bir bardak çay içmek)kolaylıkla yaparken,çocuktan sonra bu bir mucize haline gelir.Zor bir çocuğunuz yada bizim gibi hastalıklı bir çocuğunuz varsa bunun üstüne de yardım etcek kimseniz yoksa ilişkiler gitgide zorlaşabiliyor.Mesela oğlum doğduktan sonra çok yakın bir yere gidip bir bardak çay içmek bile bir lüks oldu eşimle.Bunu yapmak için çektiğim eziyet bütün gün çocuğu uyutmamak.O sırada çekilen huysuzlukları tabi saymıyorum.Akşama doğru arabasına koyup yaklaşık yarım saatlik bir yolu yürümek.O sırada uyumasını sağlayıpki uyumadığı zamanlarda burnumuzdan geldiği zamanlarda çok oldu,bir bardak karşılıklı çay içmek.Bu çok mu önemliydi ki?Rahatlamak açısından psikolojik olarak nefes almak açısından önemliydi.O sıralarda ya ben istemesini bilmiyordum yada çevremde ailemden bahsediyordum önemsenmiyordum.Bir saat bakmakta ne var ki bir çocuğa kırk yılda bir oluyorsa bu?Çocuk olunca dengeler değişiyor.İlk günler o ağlıyordu, ben ağlıyordum ben ne yaptım Allahım diye.Tabiki Allah olmayanlara nasip etsin tek duam budur.Evlat acısı vermesin hiç bir anneye.Evliliklerde karı koca ilişkilerinde artı getirmiyor benim fikrim.Bazen eşine sarılmayı unutuyorsun o sıkıntıdan aklına bile gelmiyor.Yolda yürürken bir bakıyorsun artık elele tutuşmuyorsun.Çünkü ikinizinde uğraşması gereken bir canavar var.
Herşey bana bağlı.Yani aslında kadına anneye.Anne mutluysa herkes mutlu.Ben mutlu olursam eşim mutlu oğlum mutlu.Allahtan eşimde bunu savunan bir erkek.Bu dönemde sadece o yardım etti bana.Sadece emzirmedi o kadar.Tabi memur olmasının zamanının daha çok olmasının katkısı büyük.Yapmayan gene yapmıyor anacım.Sürekli nefes almama izin verdi.Hatta öyleki Tarkan konserine bile gitmişliğim var.
Erkek bu sırrı çözerse bence daha kolaylaşıyor.Yada ananeler babaanneler el atarsa kadın depresyona girmiyor.Çok  zor yedi yirmidört uğraşmak.Arada nefes alırsak evlatlarımızlada daha kaliteli vakit geçiririz eşimizede zaman ayırırız.

15 yorum:

  1. Kesinlikle katılıyorum yorumlarına.kadının kadına yaptığını erkekler birbirine yapmıyordur.

    YanıtlaSil
  2. Çocuğun evliliği kurtardığına asla inanmıyorum! Bu yüzden çocuk dünyaya getirmiş olmak bence çocuk için kötü

    YanıtlaSil
  3. Allah annemi başımızdan eksik etmesin.yoksa ben ne halt ederdim bilmiyorum

    YanıtlaSil
  4. "sarılmayı unutmak" çok acıttı canımı... işte bir gerçek daha...
    çok güzel ifade etmişsin... :)

    YanıtlaSil
  5. haklısın güzel bir konu.....

    YanıtlaSil
  6. nasıl güzel yazmışsın bu kadar zor mu evet zor işte ! benim biri 3.5 biride iki yaşında çoçuklarım var biri erkek biri kız yediiğimiz yemek bike zehir oluyor evde çay içmek bile zor çogu zaman aglayıp birbirlerini dövüp hayatı bize zehir ediyorlar inan hergecem uykusuz ramazan ayında iyice zombi gibi oldum birde sıckalrı ekle üzerine ..
    aynen çoçuk evliği asla kurtarmaz anneyi bitirir
    evlatlarımı sevmiyormuyum onlar için ölürüm ama eş çok önemli yükünü hafifletebilmesi ..ama ne yazık ki iş yogunlugundan buda mümkün olmuyor
    ama ben anne anne babaenne olayına ktılmıyorum onlar yeterince şımartıyor sıkıntısını biz çekiyoruz şekerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iki çocuklu olanları düşünemiyorum zaten.Allah yardımcın olsun.Şımartılmakda var tabi hiç göremediğim için düşünemedim:))

      Sil
  7. Evet çok doğru hakikaten anane veya babane bir destekçi şart. İnsan gerçekten eşine sarılmayı unutuyo o telaşeden.

    YanıtlaSil