10 Ağustos 2012 Cuma

PARANIN HAYRINI GÖRMEYESİN

Burda bahsetmiştim ev sahibimiz evi satmaya kalkıp son anda vazgeçmişti.Bugün başkasının evi aldığını öğrendik.Hemde alan kişiden.Kendisine şu an ulaşamıyoruz.Çünkü açmıyor telefonlarımızı.Yüzü yok.İki defa insanın duygularıyla oynanır mı?Ah almak en korktuğum şeydir.Birisinin kalbini istemeden bile kırdığımda uyuyamam.İnsanlar nasıl beddua alıyorlarki?Kendi malı tabiki kime isterse satar.Bizim böyle bir düşüncemiz yokken aklımıza sokup oyun oynayan ev sahibimize hakkımızı helal etmiyoruz.Bunu öğrendiğimde iftar için ezan okunuyordu.Dediğim tek şey parasının hayrını görmesin.Kendi malı kendine haram oldu.
Tek öğrendiğim samimi ,dürüst olcaksın asla kimsenin ahını almıcaksın.

Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur.


Mazlûmun bedduâsından sakının! Zirâ mazlûm ile Allah arasında (duânın kabulüne) hiçbir perde yoktur.

5 yorum:

  1. Sıkma canım kendini. Vardır bunda da bir hayır. İnan ahın kalmaz, gider bulur üzeni. Hayırlısı!

    YanıtlaSil
  2. Her şeyde bir hayır vardır üzme kendini.Belki senin cephende her şey daha güzel olacaktır kimbilir..

    YanıtlaSil
  3. Habersiz satması, çok ayıp olmuş. Hiç düşünmemiş sizi. Allah yardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
  4. Hakkınızda hayırlısı budur eminim,daha güzel,daha huzurlu,daha kısmetli bir eviniz olur inşallah
    Ev konusu gerçekten kader,kısmet,vardır bir hayır,üzülmeyin,hele insanların tavırlarına hiç mi hiç üzülmeyin.Samimiyetsizlik,cahillik,tuhaf davranışlar çok fazla...

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,

    Söz konusu ev ile ilgili bir önceki bloğunuzu okumadığım için olayı tam anlayamadım ama, anladığım kadarıyla ev sahibeniz size bir oyun oynamış. Elbette ev sahibenizin bu ayıplı davranışı cezasız kalmayacaktır. İşte İslam dini, bu nedenle bu kadar hassas ve ince bir dindir. Sizin için de her işte bir hikmet ve hayır vardır. Bize göre olumsuz vuku bulan bir işin içindeki hayrı ve hikmeti bizler bilemeyiz. Bu nedenle Cenab-ı Allah'a teslim olmak durumundayız.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

    YanıtlaSil