5 Kasım 2013 Salı

HIRSIZLAR




Kitap okumayı çok seviyorum.Bu sene yirmi bir kitap bitirdim.Birde sayıyorum evet üst üste koyuyorum bakıyorum.Hoşuma gidiyor.Bazı aldığım çok merak ettiğim kitapları okumaya bile zor kıyıyorum hemen bitecekler diye.Bu kitap sevgisini eşime de bulaştırdım.O da sayemde okuyor hatta birbirimizle yarışıyoruz diyebiliriz.O daha çok tarihi kitaplar ve macera kitapları severken,ben aşk olsun iyi kurgulanmış bir roman olsun bu tarz kitapları seviyorum.Çok büyük değil kitaplığımız henüz.Kitabımız bittikçe oturup hangi kitapları istiyorsak siparişini veriyoruz.İnternet olmasa eminim daha çok okuruz.Televizyon zaten açmıyoruz bile artık.
İzlemek istediğim birşey varsa internetten sonradan izliyorum.
Beni en çok rahatsız eden konu ise kitap hırsızları.Ben artık onlara hırsız diyorum.Çünkü ödünç alınan şey geri verilmiyorsa bu hırsızlıktır.Bende onu paramla alıyorum en nihayetinde.Geri getirmemiş üstüne üstelik başkasına vermiş.Ondan da geri almamış.Bu çok büyük terbiyesizlik bana göre.Hee bu da yetmiyor başka kitabı istiyor.Siz olsanız naparsınız?Böyle bir şey olabilir mi?Nedir bu yüzsüzlük?Kitap olduğu için mi bu böyle?Başka bir eşya olsaydı bu kadar yüzsüzlük yapabilcek miydin?
Diyorum ki bende dişimden tırnağımdan arttırıp alıyorum o güzel kitapları.Ya benim baktığım gibi bakın.Ben bakamam diyorsanız da rica ederim almayın. Mücevherim çalınmış gibi hissediyorum o zaman.

10 yorum:

  1. Ben kitaplarımı kimseye vermem. Sadece ve sadece geri getirmese de umurumda olmayacak kadar çok sevdiklerim hariç. Bir de kasetlerimi vermezdim eskiden, artık onlardan kalmadı gerçi:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En doğrusunu yapıyorsun bence.Bende kasetlerimi vermezdim:)

      Sil
  2. canım öyle güzel kullanmayan heleki geri vermeyen insanlara kitap veermek bende istemem bence boşver birdahasına hiç verme olsun bitsin..
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık bende vermeyeceğim en iyisi böyle galiba

      Sil
  3. bloğunuzu beğendim siz de beni takibe alırmısınız? aylininannesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Kardeşlerim dışında kimseden kitap almam gider parayı basar alırım bu sebeple kimseye vermeyi de sevmem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılacak bir şey yok haketmeyene verilmiyormuş demekki

      Sil
  5. O kadar haklısınız ki.Benden de bir çok kitap aldılar ama asla geri dönüşü olmadı.Bu yüzden kitap ödünç verirken daha düşünceli davranmaya başladım.Çok kötü bir davranış.Kaç kitabım gitti allah bilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benden de çok oldu.Ama bir de yüzsüzlük insanı çileden çıkarıyor

      Sil