3 Eylül 2012 Pazartesi

HERKES EMLAKÇI OLMASIN!

Uzun bir süredir ev arayışı içindeyiz.Az miktarda parayla çok miktarda kredi çekip ödemeyi planlıyoruz.Borç olmazsa insan hiçbir şey sahibi olamıyor.Bu arada baya tecrübelendik.
-Çarşıya pazara finans merkezlerine yakın diyorsa taa anasının nikahında  oluyor kendisi
-Herşeyi abartıyorlar.Muhteşem bahçe katı isteyenler!
-Kendi evlerini de komisyonla satmaya çalışıyorlar.Ev aslında arkadaşımın benim üzerime verdi satayım diye!
-Her önüne gelen emlakçı oluyor.
-Bazıları hiç bir iş yapmadan sekiz on milyar kazanabiliyor.Mesela bir sorun var gidin görüşün apartman yönetimiyle deniyor.Ama bu adamlar bizden sekiz milyar para almaya kalkıyor.Emlakçı komisyonu artı evin üzerinden kazandıkları para.Neden veriyorum ki bu parayı sen işimi halletmeyeceksen!Üstelik benden komisyonunu aldığın halde hala beni kazıklıyorsun.
-Bu işi layıkıyla yapan çok az.
-Maalesef her işte olduğu gibi bu işte de devletin bir yardımı yok.Tapu masrafı kredi masrafı şu parası bu parası dünyanın parası oluyor.Biz zaten hep böyleyiz.Evlenene de yardım etmeyiz; herkes kazıklamaya çalışır fotoğrafçısından akrabasına kadar.Ev alırken de öyle.
-Bizde var bir şey.Hangi bölgeye elimizi atsak emlak fiyatları tavan yapıyor.En pahalı semt haline getiriyoruz.Her işimiz böyle.Altın almak istesek altın yükselir,satsak düşer.Sayısal lotoda altıyı bilsek sayısal loto kaldırılır o derece:))

Allah herkesin yardımcısı olsun.Sevgiler.

2 yorum:

  1. Benim erkek arkadaşımın eski evinin de kirasını 100 TL göstermişti emlakçı, halbuki evin kirası 450! Ama makbuzlarda, kontratta 100 yazıyordu :D

    YanıtlaSil
  2. sadece bizde mi var bu "köşeyi bir şekilde dönme hayali" bilmem ama gerçekten işin dozunun kaçtığı ortada... biz birçok şeyin farkında olmayan bir toplumuz. sanırım burdan en iyi dilek "farkındalık dilerim" olacak ;) sevgiler...

    YanıtlaSil