9 Haziran 2012 Cumartesi

SANA KIRMIZI KAMYON GETİRCEKLER

Çocuklara bir şeylere alıştırmak çok kolay ama vazgeçirmek çok zor.Oğlum 2009 ocak doğumlu.Her şeye başlama veya bitirme dönemimiz şubat ayı oldu tesadüf olarak.Ben bazı şeyleri bitirceksem önce benim psikolojim iyi olmalı.Çocukta buna hazır olmalı tabi.


Emzik bırakma:2 yaşına kadar emzikle dolaştı son zamanlarda artık vazgeçilmezi olmuştu.Başlamamın nedeni de hiç bir zaman rahat vermiyor bir yerde durmuyordu.2 yaşını bitirip şubat ayına girdiğimizde bir akşam dedim bitti emzik olayı.Bende bitti dediysem biter.İşte gece emsin gündüz emmesin olmaz.Çok uykusunun gelmesini bekleyip  tuzağa çektim yavruyu.Emzik yok dedim sinekler götürdü sana kırmızı kamyon getircekler.O gece uyumayacağını düşünüp herşeye hazırlıklıydımki öyle olmadı Allahtan.Sonraki günler aradı tabi ama oyaladım bir şekilde unutturdum.Bu işte bitti böylece.
Tuvalet alışkanlığı:Çeşitli dönemlerde denemelerim oldu hepsinde başarısız olduk.3 yaşını geçince koyduk lazımlığı ortaya.Çişini yapıyor kaka üstüne .Korkuyor.Bi de aşırı titizdir kendisi.Dedim bir daha altına yaparsan temizlemeyeceğim.Bir baktım kendi kendine lazımlığa yapmış kakasını.Alkışlar tebrikler hediyeler derken atlattık.Gece de bağlamadım bu iş de bitti.Tabi bu süreç her çocuğa göre değişir.Bizimki 2 günde bitti.Çünkü hazırdı.

10 yorum:

  1. Vallahi tebrikler..ikisindende rahat kurtulmuşsunuz gibi okudum ben :)
    Darısı başıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler hiç korktupum gibi olmadı.sizede çok kolay olsun inşallah.

      Sil
    2. amiiinnn inşallah.. okuyorum, araştıyorum.. bu yaz başlasak mı diyorum ufaktan ufaktan. sonra 2 yi bekleyelim diyorum. yani önümüzdeki yaza.
      erkenden alıştırmk sonra bıkkınlık verebilirmiş. Bilemedim?

      Sil
    3. kız çocukları daha iyi bu konularda erkekler daha geç oluyor.bekle bence .zamanı gelince herşey çok daha kolay olcak

      Sil
  2. kocaman bir maşallah diyim benımoğlumda 23 aylık en korktuğum şeyde tuvalet eğitimi,ijş bizde siizn gibi kolay atlatırız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde en korktuğum tuvaletti allaha şükür çok kolay oldu.darısı başınıza

      Sil
  3. Hayatın en güzel zamanları bence onların yanında olabilmek

    YanıtlaSil
  4. ha ha ha çook stratejik planların var.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anne olunca kafa acayip çalışıyor.keşke bu yaratıcılığımı farklı işlerde de kullanabilsem.

      Sil