10 Haziran 2012 Pazar

ANNELİK KARNESİ

 Bu sitede gördüm ve çok hoşuma gitti.Bütün anneleri davet ediyorum karnemizi yapalım.Kendimi değerlendircek olursam;
Yemek yedirme:Küçüklüğünde bir havai fişek patlatmadığım kaldı yemek yedirmek için.Delirtti beni.Emmedi adam gibi.Mama yediremedim doğru düzgün.Ek gıdaya geçince kırk takla attım.Tabi peşimizi bırakmayan bir sürü hastalık oldu onların etkisi çok büyük.O zamana bakınca aslında harika demeliyim.Üstelik nerdeyse bütün sebzeleri,yeşillikleri(ıspanak,taze fasulye,karnıbahar)yedirdiğimi düşünürsek harika.


Uyutma:Ayağımda sallayarak uyutuyordum.Bayadır kucağımda kendi kendine uyuyor.Bir sonraki aşama kendi başına odasında uyutmak.O yüzden iyi verdim kendime.


Oyun oynama ve eğlendirme:Bu aşamada mütevazi olamıcağım.Eşim de bende işi gücü bırakıp her türlü oyunu oynuyoruz.Tabiki çok eğleniyoruz.


Kriz yönetimi:Bu konuda harika olmaya doğru gidiyorum.Ama çocukların sağı solu belli olmadığı için iyi verdim kendime.Yaptığım şeyler iyi davranışları ödüllendirmek.Kötüleri cezalandırmak.Ceza derken asla dayak değil,sevdiği şeyleri kısıtlamak.Güven vermek.Verdiğim sözleri ölüm kalım olmadıkça tutmak.Yaptığı davranışın kendisine yakışıp yakışmadığını sormak.Kendimin ne kadar iyi bir anne olduğumdan bahsetmek.(övünen anne)Devam ederse kötü anne mi olayım diye sormak(tehditkar anne).İşlerin raydan çıktığı olmuyor mu oluyor tabi.Ama en iyi şekilde çıkmaya ve çıkarmaya çalışıyorum.Biz de öğreniyoruz onlarla birlikte.


Dışarıda vakit geçirme:Daha yeni yeni oğlumla dışarıda oturup adam gibi yemek yiyebiliyoruz.Peşinde koşturmaktan ne yediğimizi ne içtiğimizi biliyorduk.Şimdi iyiyiz şükür.


Bağırmayan anne:Böyle bir anne var mı acaba?Öyle anlar geliyorki camdan atasın geliyor kendini.Kaçıp gitmek hiç olmamak istiyorsun.Tabi bağırdıktan sonraki o vicdan azabı o güzel gözlerdeki gözyaşını görünce içinin kıyım kıyım kıyılması ayrı.Eskiye göre daha iyiyim bu konuda.Seneler geçtikçe sabrımda arttı galiba.


Hadi sizinde karnelerinizi görelim.

4 yorum:

  1. ha hah ha çok sevimli olmuş ki.
    :)
    hadi hadi az bile vermişsin iyi annesin işteeeee.
    :)

    YanıtlaSil
  2. tebrik ederim ;)
    Keyifle okudum.
    çok uzun yıllar iyi karneler alman dileğiyle...
    Benim karnem;
    yemek yedirme: Feci (hafta sonu diyetteyiz)
    uyutma: İyi (nazına oynarsam, uyku canına "tak" deyinceye kadar) yoksa orta bazen de feci ;)
    Oyun oynama ve eğlendirme: harika (en azından benim iiçin)
    Kriz yönetimi: iyi (bu benim işim)
    Dışarıda vakit geçirme: İyi (onun eğlenebileceği yerlere gidersek, harika). Düğüne gidip yarım saat sonra çıkmak zorunda kaldığımıda bilirim. Ama pek sinirlenmem. Ondan kıymetli birşeyim var mı, diye düşünürüm.
    Bağarmayan anne: harika (inanmayanlar olabilir ama henüz bağarmıyorum, ileride ne olur, bilmiyorum ;) beni delirttiği inat nöbetleri oluyor, o zamanda başka şeylerle ilgilenip onun dikkatini dağatmaya çalışıyorum. Sürekli kendime "Kendine gel, sonra çok üzülüyorsun", diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen süper annesin demekki.meleğinle daha mutlu yıllar yaşaman dileğiyle

      Sil