18 Nisan 2013 Perşembe

TÜRK VE AVRUPALI ANNELER


Sizce gerçekten böyle mi?Avrupalı anneleri bilemiyoruz ama kendimizi değerlendirebiliriz bence.
İtaatkar ve gelenekçi bireyler yetiştiriyor.
Kendim açısından itaatkar değil ama Türk geleneklerine göre yetiştiriyorum.Gelenekler yalnış oldu belki adaplarına diyelim.Biz nasıl böyle bir ortamda büyüdüysek onlarda aynı bizim gibi olacaklar.Şimdiki neslin gelenek falan takacağını düşünmüyorum.Gelenek derken yobaz olanlardan bahsetmiyoruz tabikide.Türk aile yapısından bahsediyoruz.
Çocuklarının saygın bir iş sahibi olmasını istiyor:
Kim istemez Allahaşkına?Meslek seçimine karışmıyormuş Avrupalı anneler.Bende karışmıcam.Ama saygın bir işi olsun iyi yerlere gelsin isterim.
Çocuğunun gözünün önünde olmasını istiyor.
Bazı anneler aşırı bağımlı çocuğuna.Çocuk doğduktan sonra kendi birey olduğunu kadın olduğunu unutup sadece anne oluyor.Kendi odasında oynasın hangi anne istemez canım?Sürekli beraber olunacak yaşlar var.Artık serbest bırakılacak yaşlar var.
Çocuklar ağlamaya başladığında fikri değişiyor.
Bu konuda hemfikirim.Ben bunu yapmıyorum.Ama genel olarak Türk anneleri fazla taviz veriyorlar.
Ceza yöntemini kullanıyor.
Bazen başvuruyorum.O da gerektiği yerde gerektiği şekilde.
Yeme,içme ve uyku saatlerini esnetiyor.
Yeme ,içme tabiki aksayabilir.Uyku saatleri uzun zamandır aksamıyor allaha şükür.
Çocuklarına kitap okuma alışkanlıkları zayıf.
Şimdi pek çok alternatif var.Ve çocuklara göre harika kitaplar var bu konuda pek katılmıyorum.
Koruma hissi aşırı.
Bu konuda yüzde yüz haklı.Aşırı koruyoruz çocuklarımızı.Hiçbirşeyi kendileri denesin öğrensin istemiyoruz.Böylece kendine güvensiz çocuklar yetiştiriyoruz.Onun yerine herşeyi biz yapıyoruz.






GÖRSEL ALINTIDIR


4 yorum:

  1. benim burda en doğru bulduğum karşıklaştırma çocuk ağladığında verilen tepkiler... malesef etrafımdaki pekçok anne çocuk ağladığında hemen istediğini yapıveriyor, e çocuk da işin kolayını kapınca sürekli ağlayan çocuklar ve söz geçiremeyen anneler... ileride anne olduğumda kendimi zorlayacağım böyle olmamak için...

    YanıtlaSil
  2. tamam da önce Avrupalı annelerin maddi manevi yaşam şartıyla, bizim annelerin yaşam şartlarını karşılaştırsınlar, ondan sonra çocuk yetiştirme şartlarını karşılaştırsınlar.

    YanıtlaSil
  3. Büyük kısmına katılıyorum. Türk anneleri özgür düşünen bireysel yetiştiremiyor. Çocuklar hep egoistlik ile özgüvensizlik arasında gidip geliyor. Yedirip içirmesi, giydirip, koruması kadar ne yazık ki kişilik eğitimi veremiyor. Bir ekleme daha çoğunlukla Türk anneleri her şeyi biliyor. Eleştiri de kabul etmiyor. Ve bir anne hep bir başka annenin çocuk yetiştirme modeline eleştiri yapıyorç

    YanıtlaSil
  4. Her yazdığına sonuna kadar katılıyorum ben.ozellıkle son paraf.

    YanıtlaSil