4 Mart 2013 Pazartesi

HANIM KÖYLÜ

Toplumumuzda hanım köylü olmak diye bir deyim var. İnternetten araştırmalarıma göre anlamı şöyle:

 eşinin yöresine yerleşip uyum sağlayan (erkek). eşinin ailesine önem veren erkek....

Benim eşimde hanım köylü.Öyle diyor çevredekiler.Çünkü aileme yakın oturuyorum.Evimi onlara yakın yerden almak zorunda kaldım.Çünkü çocuğum var.Kreşden dönüşte anneme geliyor.Ben işden anneme geliyorum çocuğumu alıp evime geçiyorum.Uzak bir yere taşınsam bu çocuğum ve bizim için çok zor olabilirdi.Kayınpeder bile bunu duyunca eşime iç güveysi oldun hee demişti.Ki kendi damadı yan apartmanda oturuyor.Benim garibime giden geçenlerde bir bayan arkadaşımızın da bu tabiri kullanması.Gerçekten bayanlarda mı böyle görüyor?Benim illa aileme yakın olayım diye bir derdim yok keşke herkese uzak olsam.Sonuçta yakınız anneminde bize yardımları oluyor bizimde ona yardımlarımız oluyor.Bu tabir bana çok itici geliyor.Siz ne dersiniz?Siz de mi böyle düşünüyorsunuz?

5 yorum:

  1. kızı yakında oturup da oğlu eşinin ailesine yakın oturunca "iç güveysi oldun" diyen bir mantık varken diller lâl oluyor...

    YanıtlaSil
  2. bu durumu senden daha net yaşadığımı söyleyebilirim.eşim adanalı ben samsun çarşambalıyım.düşün...biz çarşambada yaşıyoruz.çünkü kızıma annem bakıyor bizde bu yıl tayin isteyip geldik buraya sırf bu nedenden.ohhh çok da iyi yaptık valla.kimin ne dediği hiç önemli değil biz rahatız çocuğumuz emin ellerde gerisi boş bizim için.ama tabir cidden kötü bende hoşlanmıyorum hele bazı densizler diyorya tak diye deli oluyorum neyseki eşim hiç takılmaz böyle şeylere.bir söyleyiz var bununla ilgili eşim onu anlatır böyle diyenlere.adamın birine sormuşlar nerelisin diye.adam cevap vermiş daha evlenmedim:))))yani durumu böyle özetliyor benim eşim

    YanıtlaSil
  3. Allah huzurunuzu bozmasın canım. Gerisi teferruat. Büyüklerimizin yanımızda olması, sağlıklı olup bize yardımcı olması ya da bize muhtaç olduğunda yakında olup da yardım edebilmemiz gibi bir nimet var mı? Ben de eşimin ailesine yakınım. Yalnız olmadığım için şanslıyım.Ağzı olan konuşur, takılma.

    YanıtlaSil
  4. fitneci çok.belki akıllara gelmeyeni getiririm hesabı mıdır nedir? sağlıksız insanlar..özleri gfesat ve kötülük olan insanlar..yada çevrelerinden öyle görmüş insanlar..yada çağa ayak uyduramayan insanlar..vs vs içerisinde iyi bi özellik yok bunların diğmi ozaman sallayacaksın..dilediği yere kadar yolu var..

    YanıtlaSil
  5. kendi kızları kendilerine her zaman yakın hatta aynı evde yaşasalar da sorun yok. Ama gelinler ailesine yakın olunca sorun çok hanım köylü derler, kılıbık derler, salla kulak derler herşey derler. Damatlar acaba onları gerçekten yanlarında istiyorlar mı ya da gelinler onları istiyormu soran yok malesef.

    YanıtlaSil