19 Temmuz 2012 Perşembe

HERKESİN EVLİLİĞİ SÜPER Mİ?


Evlilik çok zor.Karşındaki kişi bunu kolaylaştırmayıp zorlaştırıyorsa daha da zorlaşıyor.Yük hep kadının omzunda.Sürekli çocuk büyütüyoruz.Evdeki adam yetmiyor büyütmeye adam etmeye bir de kendimiz doğurup baştan büyütelim diyoruz.Böylece evde çocuk sayısı bazen iki bazen üçe çıkabiliyor.Buna birde dışarda çalışmak ekleniyor.Onun dışında onun ailesi senin ailen.Bazen yeter artık diyebiliyosun.


Bana  daha iş stresi eklenmedi.Ama işe girmek üzereyim.Tabiki evde oturmakdan daha iyi olcak.Herkesin evliliğinde sorun var.Ama çok ama az.Herkesin katlanabilcekleri farklı.Erkeklere sorunca içki yok,kumar yok,dayak yok bir kadın daha ne isterki diyebiliyorlar.(örnek eşim).Bu mu yani?Zaten bunlara hiç bir kadın katlanmamalı bence.Hepsinin defosu var.Yada hepimizin.Sorun olduğu zaman çalışmıyorsun ya ondan deyip tüm sorunları es geçmek var birde.Sanki bütün gün bunları düşünüyorsun.Sabahlara kadar konuşuyorsun bir kaç gün sonra gene aynı olunca pes ediyorsun.


Bir daha dünyaya gelsem evlenmezdim herhalde.Bu eşimle alakalı değil sadece.Evlilik kendi başına çok zor.Boşanmayı düşünmeyen kadın var mıdır?Vardır birkaç istisna.Allahaşkına herkesin mi evliliği süper gidiyor?Kimse neden bloglarda bunlardan bahsetmiyor.Yada o blogları ben  mi göremiyorum ki takip ettiğim birçok blog var.İnşallah herkesin çok iyi gitsin herkes çok mutlu olsun tabiki.Ama kötü gidenler nasıl tekrar eski haline çevirdiler.Nasıl farklı baktılar ilişkilerine.Tekrar eski günlere dönmek mümkün mü?


Herşey benim bakış açıma göre değişiyor.Eşimin artıları var tabiki.Onlar olmasa  bu evlilik yürümezdi.Ama eksileri de var.Bazen hiç umursamadan devam edebiliyorum.Bazen sorunlar gözümde devleşiyor.
Herşeyden önce ben bir anneyim.İlk başta oğlumun mutluluğu geliyor tabiki.Oğlum olmasa daha farklı düşünürdüm.
Konuştuğum arkadaşlarım başka şeylerle oyalan düşünme diyorlar.Ben başka şeylerle oyalanmak istemiyorum ki ,istediğim gibi anlaşılmak istiyorum.Daha bir çok şey var istediğim ama bilmiyorum.


Bazen tam tersineyken herşey diğer tersine çevirebilcek gücü hissediyorum kendimde.O gücü bulamadığım zaman ne olcak?


Ben burda hayatımı olduğu gibi yazıyorum.Çünkü tanımadığım insanlar en zor zamanlarımda bana öyle destek oldular ki hepinize çok teşekkür ederim.Bir kişinin bile yorum yapması beni anlaması o kadar değerli ki.Depresyonumu bloğum sayesinde yendim.

38 yorum:

  1. Hayat nasıl toz pembe değilse evlilikler de böyle ne yazık ki. Az ya da çok tanıdığın hayatı paylaşabileceğini düşündüğün ve sevdiğin bir adamla evleniyorsun ama aradan zaman geçince herkes kendi gerçek yüzünü yansıtmaya başlıyor. Evlenmeden önce ile evlendikten sonra asla taraflar aynı kalmıyor ya da kalamıyor. Zaten kalmamalı da çünkü artık ortak bir hayat yaşanmaya başlıyor. Her evlilikte sorun yaşanır ama önemli olan bu konuşularak ya da gerekli değişiklikler yapılarak çözebilmektir... Ama ortada çözülemeyecek bir problem varsa ya da bir taraf çözmeye yanaşmıyorsa o zaman da oturup bi karar vermek lazım. Bu problemle yaşamaya devam mı yoksa ayrılıp farklı problemlerle yüzleşmek ve onlara göğüs germe savaşına başlamak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toz pembe değil her şey evet.Ama tüketiyor karşındaki yavaş yavaş seni.İşte ne olcağı belli olmayan meçhul durum.Gitmek mi zor kalmak mı?Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  2. canım bende bazen eşimin davranışlarına kafa yorarken kendimi yoruyorum sadece.Yapma dediğim çoğu şeyi bir süre sonra yine yapıyor.Sanırım burda anahtar nokta kimsenin asla değişmeyeceği gerçeğini kabullenmek.Boşuna kendini hırpalamaktan kurtuluyorsun bu sayede.
    Ben eşime kızdığımda içime çekilirim ve susarım.Bu da eşimi çileden çıkarıyor.
    İşin aslı konuşmak ve paylaşmak sanırım.Ama burda eşin anlayışlı olması ve konuşmaya açık olması gerekiyor.
    Erkekler bizden çok daha düz bakıyorlar olaya, ayrıntılara, maneviyata, inceliklere takılmıyorlar, önemsemiyorlar.
    Dediğim gibi herkesi olduğu gibi kabullenmek lazım, bir de açık olup paylaşmak.
    Dediğin gibi mükemmel evlilik yok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkekler böyle galiba.Yada insanlar diyelim ayrım yapmayalım.Kimse değişmiyor.Değiştiklerini zannediyoruz.Olduğu gibi de kabullenemiyoruz çünkü mutsuz oluyoruz.Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Gerçekten evlilik başlı başına zor büyük sorumluluk işte bu sorumluluğu beraber sırtlamayınca tekliyo evlilik.karşılıklı fedakarlıkgerekiyo tek taraflı istemekle olmuyo:( herkes farklı yorumlayabiliyo olayları.benımde çoksamımı arkadaşlarım var evlilik konusunda eşi konusunda sorun yaşayan.isteyim emek verip sonuçta hiç yol kat edememek insanı yıkıyo yoruyo.ama seviyorsa vazgeçmiyo insan.değiştirmek değilde karşıdakını anlatmalımı kendini ama oda anlayanadimi.

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek başına yüklenince karşındaki hiç umursamayınca çok zor oluyor.teşekkürler.

      Sil
  4. Elbette mükemmel evlilik yoktur,tıpkı mükemmel insan olmadığı gibi...Her insanın artısı eksisi var.Bana göre işin sırrı çok şey talep etmemek yani bir beklenti içinde olmamak inan öyle olunca bulduğun her şey lütuf gibi geliyor...
    Yani bu bana göre bir de böyle deneyin...Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıfır beklenti sonsuz mutluluk diyorsunuz.Ama o zaman da hayat boş gibi oluyor.İnsanız ya illaki beklentilerimiz var.Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

      Sil
  5. Cocuk da olunca eminim evlilik farkli bir boyut kazaniyordur, o kismini bilemiyorum. Ama benim 1,5 yillik evlilik hayatimdan cikardigim ders kocanin davranislarinda cok da anlam arama, erkekler oyle detayli dusunebilen, plan yapabilen varliklar degil. Bisey yapiyorsa artniyet falan yoktur o an oyle gelmistir icinden takilmaya degmez. Hee bir de adamin uzerinde maddi en ufak baski varsa cok bulasmayacaksin, aslan gibi kukreyebilir en ufak seye.
    Yine de evlilik guzel degil mi? Tek basina bu hayatin yuku nasil cekilir ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuk olması ayrı bir boyut tabiki.Çok güzel anlatmışsın Allah mutluluğunu daim etsin.On sene sonunda inşallah gene aynı mutluluğunda olursun.Teşekkür ederim güzel yorumun için.

      Sil
  6. 15 yılda hiçbirşeyin konuşularak çözülemeyeceğini öğrendim :) Nasılsa karşılıklı herşeyi konuşsan bile herkes kendi istediğini anlıyormuş. Eşimin güzel tarafları var. Beni çileden çıkartan tarafları da bol tabi. Çocuklar küçükken yorgunluk ve uykusuzlukla herşey çok daha batıyordu. Şimdi görmezden gelmeye çalışıyorum.

    Bloğumda olumsuz yazdıkça olumsuz düşüncelerimin arttığını öğrendiğimden güzel şeylere odaklanıyorum. O yüzden de mutlu aile tablosu çiziliyor haliyle. Bir de tabi ismim cismim ortada herkes okuyor anacım :D

    Ben de bir daha dünyaya gelsem evlenmezdim :) Zaten boşandıktan sonra çalışan, kimseye ihtiyacı olmayan kadınların neden bir daha evlendiğini hiç anlayabilmiş değilimdir :)

    Benden bu kadar.

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görmezden gelmeye çalışıyoruz hepimiz.Bazende bir daha mı gelcem dünyaya diyorum işte.Herkes okuyunca tabi zor olur.Bende anlamıyorum boşanmış kadınlar daha hevesli evlenmeye.Teşekkürler.

      Sil
    2. " Zaten boşandıktan sonra çalışan, kimseye ihtiyacı olmayan kadınların neden bir daha evlendiğini hiç anlayabilmiş değilimdir :)"

      Bu kategorideyim. Tekrar evlenmedim. Aday adayım bile yok. Ama neden evlendiklerini kendime göre biliyorum.

      Yaş 30 üstüdür. tüm arkadaşlarınız evli yada düzenlerini kurmuştur. Tatile gideceksiniz. İki çift laf edecek ortak zaman geçirecek tüm arkadaşlarınızın kendi programları vardır. Bayram olur. 'Aile' olanların program yapmasına gerek yoktur. İmkanları dahilinde zaten programları hazırdır. İptal edilen bir etüt, gelmeyen hoca.. 11 yaşınızdaki kızınızın siz işteyken tüm gün evde yanlız kalmasına sebep olur. Hep yalnızsınızdır.. Hep ayrık otusunuzdur.. Kötü örneksiniz dir. Seks, aşk, sevgi elbette önemli ama.. En önemlisi hayatı paylaşmak. Üvey anne üvey baba olduğu gibi.. Bence üvey kocada var. İlk koca dan sonrakilerin hepsi birde o eşten çocuğun varsa.. Üveydir, vs vs

      Sil
  7. elim hemen yorum yaz kısmına gitti.benim 5 yıllık evlilik hayatından öğrendiğim şu oldu.Bu iş törpülenme işi.karşındakini törpülerken sende törpüleniyorsun.yani değiştirmeye çalışırken aslında hiç kimse değişmiyor her iki tarafta sadece törpüleniyor.karşı taraf istemediğin şeyleri tamamen bitirmesede azaltmaya çalışıyor.bu süreçte eğer karşındakini törpülerken kendinde törpülenmeyi göze almıyorsan sorunlar başlıyor.benim anladığım bu oldu ve çok işime yaradı.ikimizde törpülendik sonuçta:))her evlilikte sorunlar elbetteki var ve olacak da.olmaması mümkün değil ki.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunda burda başlıyor.Sen ona artılar kazandırırken bir bakmışsınki sen eksidesin.Elbette her evlilikte sorunlar var.Artılar eksileri götürmez inşallah.Teşekkürler

      Sil
  8. Bekar bir insan olarak konuya yorum yapmak bana düşmez belki ama sadece şunu söyleyebilirim; ilişkiler dört dörtlük olmuyor. Sevgili veya karı koca olmak hiç bir şeyi değiştirmiyor.Çünkü kadın hassasiyeti ve erkeğin kadına bakış açısı hiç bir zaman bir olmuyor. Ben dört dörtlük bir ilişki yaşamadım en azından. Bir de şuan ailemle yaşıyorum. Annem çalıştığı için ve ondan önce eve geldiğim için yemek ve ev işleriyle ben ilgileniyorum ve yeri geliyor erkek kardeşim ve babama biraz yardım etseniz ya da en azından döküntülerinizi toplasanız diye sitem ediyorum. Erkekler hep aynı baba, kardeş, eş fark etmiyor. Bazen babama tahammül edemiyorum evlenince elin oğluna nasıl tahammül edicem diye söylenmiyor değilim. Özetle kadın ve erkek farklı yaratılmış, sanırım öncelikle bunu kabul etmek gerek. Bence evliliğinden kesinlikle soğuma. Yuva kırmak, güvenebileceğin birini bulmak hiç kolay değil. Muhakkak zorluklar olacak ve muhakkak zaman zaman büyük zorluklar yaşayacaksın ama emin ol bu her ailede var. En azından annemle babamı görüp örnek gösterebilirim. Evli olmadığım için, biraz haddim olmadan yorum yapmış oluyorum kusura bakma :) Eminim her şeyin üstesinden geleceksindir, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ne demek bekarım haddim değil.Herkese açık bloğum.Çıkın çıkın gelin:))Çok haklısın ailenin evindeki gibi olmuyor hiçbir şey.Ama zor işte bu kurum yapcak fazla bir şey yok.Babanın yada kardeşinin gıcık olduğun bir hareketini kocan yapınca seviyorsun :))Zorlukları zaman gösterecek aşarız inşallah.Çok teşekkürler değerli yorumun için.

      Sil
  9. Canım benim, evli bir hatun kişinin hislerine ancak bu kadar tercüman olunur :))

    Benim de, şu 3 yıllıkcık; kimine göre kısa bana göre 30 yıla eşdeğer evlilik olayından öğrendiğim şudur ki; gerekmedikçe evlenmeyeceksin arkadaşım, ha çok istiyorsan, rahat batsın diyorsan yapcak bişey yok :))

    Bir koca kişisine laf anlatmak, yorumuna yorum üretebilmek, üstüne üstlük herhangi bir tartışmadan haklı çıkmayı beklemek imkansız.. Tamamen ayrı frekanslardayız.. Ben ki, evlenmeden önce şöyle düşünürdüm; her birimiz ayrı yollardan devam ediyoruz hayata, evlenip bir olacağız, yeni bir patika yaratıp, birlikte yol olacağız.. Yok.. Ben fazla ütopik davranmışım, öyle bir dünya yokmuş. 3 yılda hala bir yol yaratabildik mi ondan bile emin değilim :))

    Neyse canım, demem o ki, yalnız değilsin.. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlilik konusunda hemfikiriz.Facebookta paylaştığım bir cümle:
      Bazı insanlara anlatmaya çalıştığım lafı deveye anlatsam, hendeği kendi kazar üzerinden de atlar. Başka bi isteğin varmı diye de sorar.Aynen durum bu.
      Teşekkürler güzel yorumun için.

      Sil
  10. Sadece bu postun altına +1 yazmak istiyorum. Bir an bunu ben mi yazdım acaba dedim.Evlilik öyle laylaylom bişey değil.Zor zenaat.Ve kesinlikle bunu yürütmek kadının elinde. Ya güdecen, ya güdecen. Erkekler çok düz mantık biz kadınların beyni is kıvrımlardan oluşuyor. böyle olunca da çatışma çok çıkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklentilerimiz çok fazla demekki arkadaşında dediği gibi.Ama kadın olmanında ayrıcalığı bu.Gütmeye devam ediyoruz işte bir şekilde.Teşekkürler.

      Sil
  11. Bir daha dünyaya gelsem ben de evlenmezdim. Kesin ve net ;)
    Evliliğin tek güzel yanı çocuk, gerisi hikaye ;)
    Yazdıklarının büyük bir çoğunluğuna katılıyorum.
    Bloglarda neden bunların olmadığı konusuna gelince belki de bir çoğumuzun hayattan kaçtığı yer blogları... hayatımızın zorluklarından/sıkıntılarından uzak dinlenebileceği bir liman...
    Herkesin rahatlama şekli farklı ;)
    Biraz bencil olmayı öğrenebilsek, önce ben diyebilsek... Belki daha mutlu oluruz. Erkekleri analiz etmeye çalışmaktan vazgeçeli çok olduğu için laf anlatılabilir mi, değişebilir mi gibi ütopik isteklerim ve amaçlarım yok...
    Senden değerli hiçbirşey olmadığını unutma ve sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocuk evet başka da bişi yok.Laf anlatılmıyo da ben bundan ne zaman vazgeçeceğim bilmiyorum teşekkürler sevgilerimle.

      Sil
  12. şahsen ben bloğumu nefes aldığım yer olarak görüyorum.iyi şeyler olsun.güzellikler olsun orda yüzüm gülsün istiyorum..yoksa hepimizin üzüntüleri kötü giden işleri,canını sıkan olaylar,sağlık sorunları oluyor..hepsini yazmıyoruz ..desteğe duaya ihtiyacım olduğunda bazen aksettiriyorum.
    kadın çok yönlü değil malesef..bi kaç şey üstüste gelince taşıyamıyor.hem iş hem ev hem kurs var bende..başta boğulucam sandım :) şimdi alıştım gibi..zor ama başkası olsa çok şey değişmicek 3 aşağı 5 yukarı aynı olacak..boşanıp tekrar evlenme neden diyorsun ..nedeni gayet açık ..insanın sevilmeye ihtiyacı var..incelik yoksa sonradan elde edilmiyor.o öyle onu öyle kabul edeceksin.zaten genel olarak düzler..eksiler artıları götürmüyorsa :) idare edecez artık :)..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bloglar bazısına göre dediğin gibi nefes alma yeri kötü şeylere yer yok.benim gibilerine göreyse içimden geleni yaşadığımı paylaşma yeri.İyiki açmışım hiç tanımadığım insanlar öyle destek oldularki anlatılmaz.Böyle de olmuyor öylede bakalım zaman gösterecek:)teşekkürler sevgilerimle

      Sil
  13. Ben yine dünyaya gelsem yine evlenirim bence evlilik çok güzel bir kurum ama bu birazda kimle evlendiğinle alakalı kimse dört dörtlük değil önemli olan eksiler artıya çevirebilmek. İnşallah ehrşey yoluna girer çok mutlu olursunuz.

    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kişi kolaylaştırıyorsa tabiki güzel olur ama zorlaştırıyorsa işte orda problem.çok teşekkür ederim.İnşallah hepimiz çok mutlu oluruz

      Sil
  14. karşıdakinden beklediğin ilgi ve anlayışı bulamayınca evet evlilik cazibesini tamamen yitiriyor malesef.
    çoğu zaman ne işim var benim bu adamla, bu muydu benim evlendiğim adam dediğim oluyor...
    ama artıalrı eksilerinden fazla olmasa çocuklarım için ona katlanmam...onu seviyorum, o da beni seviyor, gerisi pek de halledilemeyecek şeyler değil sanırım...
    mükemmel evlilik olmadığını düşünüyorum, bence yok...
    bloglarda neden yazılmıyor bunlar?
    belki de sorunlardan kaçtığımız limanımız bloglarımız, kendimizi istediğimiz gibi ifade edebildiğimiz ve anlaşıldığımızı hissettiğimiz nadir bir yer...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen dediğiniz gibi kim bu adam dediğimiz çok oluyor belki oda kim bu kadın diyor belli değil.teşekkürler sevgilerimle

      Sil
  15. Evli olmadığım için net birşey yazamam ama iyi bir gözlemciyim. Bana evlen evlen diyen arkadaşlarımın çoğu bir başladı mı onun kaynana problemi bunun eşin sorumsuzluğu derken 2 ileri 1 geri gitmeyeni yok gibi. Daha ben rastlamadım yani :)-mış gibi yapanlara aldanma, herkes yaşıyor ama sadece güzel şeyleri anlatıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte herkesin bir şekilde sorunu var ama mış gibi yapıyorlar.Ben yapamıyorum.Keşke hep güzel şeyler olsa da hep onları paylaşsak ama hayat bu değil maalesef.Teşekkürler sevgiler

      Sil
  16. içimde hissettiklerime tercüman oldunuz
    bu konu hakkında karşılıklı oturup konuşmak ve içimiş dökmek isterdim
    keşke mümkün olabilse..
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tercüman oldumsa ne mutlu bana.Gönüller bir olduktan sonra neden olmasınki bence olabilir:))

      Sil
    2. istanbul'da oturuyorsanız belkide mümkün olabilir.
      :))
      gerçi ben istanbul'da oturmuyorum ama gelip gidiyorum

      Sil
    3. İstanbuldayım canım haberleşelim geldiğinde:))

      Sil
  17. Kesinlikle herkezde var mükemmel evlilik yok bence herkezin sorunları var kimileri açığa çıkarır kimileri üstünü örter hasır altı yaparlar benim evliliğim mükemmel hiç bir sorun yok diyen bence yalan söylüyo. Herkez belli bi süreçte bıçak sırtı durumları yaşar herkez eş, kayınvalide, ben bermuda şeytan üçgenine girer:))) buna emin olabilirsin anladığım kadarıyla sende duyarlı kadınlar modundasın işte o yüzden bunlara takılıyosun. BOŞVEEEEEERRRRRR diyemiyorum çünkü boşveremiyo insan:))) ama hepside zamanla geçiyo tabi bizden de bizlik gidiyo....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bahsettiğin süreçleri atlatmak marifet sanırım.Herkes atlatamıyor.Ne diyelim kimsenin yuvası yıkılmasın çok zor tabiki.Boşveremiyoruz ama işte idare ediyoruz.Teşekkürler sevgilerimle

      Sil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil