25 Temmuz 2012 Çarşamba

ADAM GİBİ ADAM YETİŞTİRELİM




Annesinin etkisi altında kalan bir erkekle evli iseni işiniz oldukça zor.Ben maalesef bunlardan biriyim.!10 yılda çok yollar aştım ama etkiler devam ediyor.Kesinlikle terapi görmeli.Biz kadınlar nasıl böyle bencil olabiliyoruz.Duygu sömürüsüyle evladımızı etkiliyoruz.Onun bütün hayatı boyunca düşündüğü tek şey ''ya annem üzülürse''.Bir gün erken dönersek memleketten annem bişi derseki bişi demesi gerekmiyor suratını sallandırsın yeter.Kendiyle ilgili kararları alırken ailesiyle ilgili kararları alırken sadece annesini düşünüyor.Ve annesinin de kararları düşünceleri hayatımızda.Bir olay olduğunda annem  olsaydı duysaydı şöyle derdi böyle yapardı.Övmek amacıyla demiyor karşı çıktığı şeyleride söylüyor.Bazen annesinin bir şey demeyeceği şeyi bile diyecek gibi düşünüp üzülüyor.Daha önceden demiş tabi bişiler o yüzden.Örnek vereyimde daha net olsun;geçtiğimiz kandilde eşim annesini ararken sende konuş dedi.Bende o sırada oğlumla oynuyorum selam söyle dedim.10 yıldır her bayram ,her kandil,her doğumgünü  kısaca her özel günde ararım konuşurum.Bu defa konuşmadım ne var yani.Kadında misafirleri varmış hiç benimle ilgili birşey demedi.Eşim bunu sorun haline getirdi mesela.Yada memlekete gidecektik yoğun kar yağışı var o sabah İstanbulda.İmkan yok dışarı çıkmaya.Gitmeyelim dedim bir de çocuk var yanımızda.Annesi üzülür diye gidicez diyebiliyor.Sonuç olarak gitmedik ama bende gidelim desem dökcek bizi sokaklara.Daha bir sürü olay var böyle.Üç kişi yaşıyoruz bu evliliği.Annesi bir şey yapsada yapmasada aramızda.Yani kadın öyle bir etkilemişki adamı suratını asması yetiyor.
Erkek evladı olan  annelerden rica ediyorum;Lütfen evlatlarınızı ana kuzusu yetiştirmeyin.Duygu sömürüsü yapmayın.Ben çektim başkaları çekmesin.Bazen katlanılmaz oluyor.Evladınızın bütün hayatını etkilemeyin.Sizin fikirlerinizle kararlar vermesin.Gerektiğinde sizin gibi düşünmediğinde masaya  yumruğunu vursun.Size karşı da dik dursun.Ev geçindircek,baba olcak kıymayın yavrularımıza.

15 yorum:

  1. hiç haddim değil biliyorum bunu demek bana düşmez ama bu postu eşin okusa nekadar üzülürdü. Onunla ilgili bir şeyi herkezle paylaşman onu derin yaralardı. Nolur bana kızma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seni çok iyi anlıyorum.Kızmıyorumda.Ona söyleyemediğim birşey değil bu.Bloğumuda biliyor sorununuda biliyor.Allahın ve kendisininde bildiği birşeyi tanımadığım insanlarla paylaşmaktan çekinmiyorum.Üstelik burası benim alanım.Bizim açımızdan sorun yok:))

      Sil
    2. Ben de Sade Hahve'ye katılıyorum.Bir de eşinizin bir blog açıp içini döktüğünü düşünsenize.Hoşunuza gider mi acaba?

      Sil
    3. Valla gider keşke açsa oda benim gibi rahatlar.Başka fikirleride görmüş olur.sorun olmaz benim için

      Sil
  2. Bu dünyada esas kadının kadına zoru varmış gibi geliyor bana... Nedense...

    YanıtlaSil
  3. Allah yardımcınız olsun, sizin de erkek evladınız var.. insallah dilediğiniz gibi bir evlad,dilediğiniz gibi bir baba ve eş olur... yetiştirme çok önemli..

    YanıtlaSil
  4. Sadece erkek anneleri değil kız anneleri için de gecerli. Çok zor bir durum. Anne-babalar kendine bağımlı yetiştirmemeli çocukları. Kız annelerininde etkili olduğu tanıdıklarım var. Ve hakikaten zor bir durum.
    Çocuk düştü mesela çok ağır ve kötü bir durum yoksa bırakılmalı kendi kalksın yerden! Bunun gibi küçük şeylerle başlanabilr. Sanada kolay gelsin canım. sabır diliyorum sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kızlardada var muhakkak.Biz kadınlar herşey elimizde gücümüzün farkında değiliz bence.Teşekkür ederim sevgilerimle

      Sil
  5. Evet Adanın annesine katılıyorum:)) bloğunu ilk defa ziyaret ettim ilk de bu yazını okudum. Muhakkak ki geçerli sebeplerin vardır bunları yazarken. Ben şuna inanıyorum aradaki bağlantıyı eşler sağlamalı ve bu kopukluğa da bazen eşler neden olabiliyo. Bende bir erkek çocuk annesi olarak burda kendime düşen en büyük paydayı yaşayacağım zamanla ama kesinlikle ve kesinlikle anne yada babaya veya başka bir bireye bağlı bir evlat yetiştirmek istemiyorum. Seni de çok iyi anlıyorum. Seni de bloğuma beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin canım.Ben çektim başkaları çekmese keşke.Hepimiz yaşayacağız inşallah güzel günler yaşarız.Paylaşıyorum hayatımı elimden geldiğince dilim döndüğünce bundada zarar görmüyorum.Teşekkür ederim sevgilerimle

      Sil
  6. beyler annelerinin üzüleceğini düşündüğü kadar eşlerini düşünse böyle kırgınlıklar olmaz heralde, ben ailesi istemediği için kendi ailemle bile zor görüşüyorum düşün artık, neyse , zaman herşeyin ilacı, dertlerini çözemiyorsan onlarla yaşamayı öğrenmek gerekir.Elif

    YanıtlaSil
  7. sade kahve ve zeynebe kesinlikle katılmıyorum hatta geleceğin o yakındığın anneleri kaynanaları olacaklar gibi geldi bana:))))) çekirdek aile kavramını anlayabilen, sadece anne baba çocuktan oluşan gerçek bir aile olmaya hazır bir erkekle evlenildiği takdirde sağlam karakterli sağlıklı kendi ayakları üzerinde durabilen evlatlar yetiştirilebilir..önce erkeklere evlenmeden yeni bir aile olucakları ve bu aileye sadece 3 kişinin dahil olacağı konusunda bir kurs verilmeli.:) erkek bu fikre alıştıktan eğitim sertifikasını aldıktan, eski ailesini o çemberin dışında bıraktıktan sonra evlenilmeli:)) yoksa bunlarla daha çoooooookkkkk uğraşılır:))

    YanıtlaSil
  8. akıllı mantıkla anne babalara, kaynanalara hatta görümcelere ihtiyacımız var bence...onlarsız hayat hep eksik kalır, çekirdek aile kavramına inanmam, çekirdek aile gibi yaşarsanız bir başınıza kalır çekirdek gibi çitlenir gidersiniz. Burada vurgulamak istediğim en önemli nokta akıllı, kendini yetiştirmiş, bilgili, görmüş geçirmiş anne babalara sahip olabilmek...yoksa hayatında evden dışarı çıkmamış ama yine de herşeyi ben bilirim benim dediğim olacak diyen bir kaynanayı kazana koyar kaynatırı o ayrı :)

    YanıtlaSil