27 Mayıs 2012 Pazar

YA OKULA YA PSİKOLOĞA



Oğlum kreşe başladı.2009 doğumlu ve 2011 in eylülünden beri devam ediyor.İlk başta yarım gün başladık.Önceleri çok hevesliydi tabi.Sonra sorunlar başladı.Ağlamalar zırlamalar.Bağıra çağıra götürmeler.Biz okula güvendik.Böyle şeylerin olabileceğini zaten baştan konuşmuştuk.Okul yönetimi yarım günle adapte olamadığını tam güne geçmesi gerektiğini söylediler.4 aydır tam gün gidiyor.Öncelikle oğlum kreşe başlarken  küçük olsa da kendini çok iyi ifade ediyordu.Okul seçimi çok önemli.Neredeyse 10 okul arasından  seçtim diyebilirim.Daha ucuz okullarda vardı.Bakım evi adı altında iğrenç yerlerde vardı.Okulun öğrencisi fazla ve yönetimi çok iyi.Eşiminde gitmesi gerektiği yönündeydi fikri.Ben çok doğru karar vermişim diye düşünüyorum.Şu an üç buçuk yaşında.Vermeseydim yapışık gezerdik şımarık tahammül edilemez bir çocuk olurdu.Ve seneye çok büyük sorun olcaktı okula göndermek.Bebekliğinden beri çekmediğim sıkıntı kalmadığı için anne olduğumu da anlayamadım.Ya ben psikoloğa gidicem dedim yada o kreşe.İkimizinde psikolojisi için en iyisi oldu.


Kreş bize neler kattı;


Temizliğini kendisi yapmayı öğrendi.Ellerini öyle güzel yıkıyorki muslukta açık kalmayacakmış.


 Uçurtma müzesini ve oyuncak müzesini gezdi.İtfaiyeye gitti.Okula her hafta tiyatro geldi.


Kuralları öğrendi.


Ayakkabısını kendisi giyinip çıkarmayı öğrendi.


Öğretmenlerinin de desteği ile bezden kurtulduk.


Kendi başına yemek yemeği öğrendi.


Kendini daha rahat ifade ediyor.Konuşması iyiydi daha iyi oldu.


Daha anlaşılır resimler yapmaya başlayıp kalem tutmayı öğrendi


İngilizce 10 a kadar sayabiliyor.


Rakamları 10 a kadar yazabiliyor.


Bir sürü şarkı öğrendi.


Kendine güvenmeye başladı.

16 yorum:

  1. :)) bunlarin hepsi zaten zamanla oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zamanla oluyor ama kreşe gitmeyince çok zor oluyor.

      Sil
  2. Kimi zaman kreşe göndermek anne ve çocuk için iyi. Hele bir de küçük bir kardeş varsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeş yok canım.bütün yatırımı buna yapıyorum ben:))

      Sil
  3. İçime su serptin.. İnsanlar nedense hep olumsuz yanlarını yazıyorlar, çocuğa kattığı şeylerdem bahseden yok.. İyi ki paylaştın bizimle, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumsuz bir yanı çocuğun gitmek istememesi.Başka bir şey olmaz iyi bir okul seçtiğinde.Herşey onun iyiği için.Rica ederim sevgiler.

      Sil
  4. kreş doğru dürüst seçilirse çocuğa çok şey katıyor..sosyal yönden gelişmesi için çok önemli...evet bizim zamanımızda kreş yoktu falan ama biz akşama kadar sokakta sürter arkadaşlarla rahat rahat oynardık..şimdi bne çocuğumu günde yarım saat dışarı çıkarabiliyorum en fazla..tek başına apartmanda oynamasına bile izin vermiyorum malum çevre kötü diye...doğru kreş çocuk için önemli velhasıl..iyi bir kreş bulmana sevindim. ben de ilk kızımı çok iyi bir yere gönderm,iştim darısı ikinciye:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bizim zamanımız gibi değil hiçbir şey.Amacımız kaliteli insan yetiştirmek.Okul ve eğitim çok önemli.İnşallah amacımıza ulaşırız.Teşekkürler sevgiler.

      Sil
  5. benim oğlumda bensiz 5 dakika bile duramayanlardan dışarda gezerse beni aramaz ama kapalı yerde gözü beni arıyor. ağustosta 3 yaşında olacak ve bende bu yıl kreşe vermeyi düşünüyorum umarım faydası olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla alışcak kendine güvencek.Kesinlikle ver.O eğitimi evde vermek imkansız.Zaten anneyi takan yok.Ama öğretmenin her söylediği emir niteliğinde.teşekkürler sevgiler.

      Sil
  6. Gerçekten kreş doğru seçilirse inanılmaz faydası var. Bende çok küçük verdim ama memnunum arada ağlamalar oluyor tabiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. isyanlar oluyor gene mi okul bitmedi mi daha.Ama katlanıyoruz.Yılmıyoruz.

      Sil
  7. 3 gün oldu tam güne başlatalı keşke 3 ay önce başlasaymışız diyorum, oh be, dünya varmış, bu kreş işi de askerlik gibi bişey, giden adam olup geri dönüyor:))

    YanıtlaSil
  8. ben 3 yasında oyun grubu olarak dusunuyorum ama henuz 15 aylık zaman ne gosterr bılemıyourm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi çocuğun durumuna bağlı.Ama ben iyiki erken vermişim.Yapışık gezerdik bu sene yoksa.

      Sil