29 Mayıs 2013 Çarşamba

ERKEK DEDİĞİN

Erkek Dediğin, 
Seni Elinin Tersiyle değil Avucunun İçiyle Kavrayacak.
Bileceksin Ki Emin Ellerdeyim,
Başkası Tutamaz Elimi Böyle.
Rahat Olacaksın Yanında,
Çok Konuşmayacak, Beynini Didiklemeyecek.
İnce Olacak; Seni Senin Kadar Düşünecek.

Erkek Dediğin, Sen Onu Merak Ettiğinde
Kendisine Hesap Soruluyor Havalarına Girmeyecek.
Senin İnceliğine Karşı Umursamaz Sözler Sarf Etmeyecek.

Erkek Dediğin, Kadının Sinirini Bozmayacak,
Cinlerini Tepesine Çıkarmayacak, Sanki Sen Onun İçin Varmışsın
Her Ne Zaman İstese Emrine Amadeymişsin, O Ne Yaparsa Yapsın
Her İstediğinde Yanında Elinin Altında Olacakmışsın Tiplerine Girmeyecek.

Erkek Dediğin, Sen Ona Sevgini Hissettirdiğinde,
Sen Ona Kayıtsız Şartsız Asıkmışsın Gibi Havalara Girmeyecek.

Erkek Dediğin, İlgi Gördüğünde İlgiyle,
Sevgi Gördüğünde Sevgiyle Karşılık Verecek.Kaynakwh:

Erkek Dediğin, Sen Onun İçin Kendine Baktığında,
Sırf Ona Daha Güzel Görünmek İçin Giyinip Kuşandığında
Hiçbir Şey Olmamış Gibi Davranmayacak.

Erkek Dediğin, Ruhunu Okşamasını Bilecek.
Romantik Olacak Kimi Gün Habersizce Kucağında
Çiçeklerle Çıkıp Gelecek.
Özel Günleri Unutmayı Marifet Sanmayacak.

Erkek Dediğin, Kayıtsız Olmayacak Senin Bütün Zarafetine Karşı.
Gerçekten Seven Bir Kadın Sevgi Ve İlgi Bekler,
Erkeğine Verdiği Aşkın Karşılığında Küçük Bir Tatlı Söz,
Kısa Bir Mesaj, Bir Çağrı Bile Onu Mutlu Edebilir.

Erkek Dediğin, Bütün Bunları Cebinden Para Harcıyormuş Gibi
Cimrilikle Yapmayacak.

Erkek Dediğin, Ben Aranmayı, Çok Aramayı Sevmem Demeyecek.

Erkek Dediğin, Her Şey Kendi İstediği Gibi Olsun İstemeyecek.
Sadece Kendi Caninin İstemesine Bağlamayacak Her Şeyi.

Erkek Dediğinin, Hissettiğiyle Yaptığı Şey Arasında Uçurum Olmayacak.

Erkek Dediğin, Cesur Olacak Cesur.
Seni Seviyorum Derken Korkmayacak,
Başka Şeylerin Arkasına Gizlenmeyecek.
Seviyorum Deyip Bir Sonraki Perdede Kaçmayacak,
Özlüyorum Diyorsa Gelecek, Kaybetmek İstemiyorum Diyorsa Kaybetmeyecek.

Erkek Dediğin, Aşkına Sahip Çıkacak.
Korkak Olmaz Erkek Dediğin.

Erkek Dediğin, İyi Sevişecek. Koyun Gibi Yatmayacak,
Bir An Önce Su İs Bitse Demeyecek.
Aşksız Yatmayacak Yatağa Ve
Sen Bunu Bileceksin.
Bir Baba Şefkatiyle Seni Alnından Öptüğünde Bileceksin Ki
Sevgisi Geçici Ve Zayıf Değildir.

Erkek Dediğin, Ve Sevgiyle Öptüğünde
Dudaklarından Bileceksin Ki Opusun Tek Sebebi Şehvet Değildir.

Erkek Dediğin, Aldatmayacak. Aldatmak Basitliktir.
Seviyorum Diyorsa Aldatmaz Erkek Dediğin.

Aldatıyorsa Sevmiyor Demektir.

Erkek Dediğin, Yakışıklı Olacak, Çekici Olacak Ama
Bundan Çok Daha Öte Bir Şey...

Erkek Dediğin, Zeki Olacak. Kadının Küçük Yalanlara,
Bahanelere İnanmayacağını, Kendisini Kendi Gibi Tanıdığını Bilecek.
Kadının Zekasını Küçümsemeyecek Kadar Zeki Olacak.Kaynakwh:
Zeki Olacak, Seni Bir Hamur Gibi Karmasını Bilecek, O Hamura Kendisini Katmasınıda.

Erkek Dediğin, Değerlerini Bir Anlık Hevesler Uğruna Satmayacak.
Namussuzluğunu, Ahlaksızlığını Ancak Ve Ancak Seninle Yataktayken
Kullanacak.
Yan Gözle Hatun Kesmeyecek, Üstüne Sevgili Edinmeyecek.

Erkek Dediğin, Önce Sevecek. Kendini Sevmeyen Erkekten
Kimseye Hayır Gelmez.
Bir Bakarsın Ki Yıllar Sonra Bu Adamla
Ne Yatağa Sığıyorsun, Ne Toprağa...
Koluna Girip Gezmesini Bileceksin Gururla Koynuna Alıp Sevişmesini De.

Erkek Dediğin, Babalığını Da Bilecek, Ana-Babaya Hürmet Etmeyi,
Kadir Kıymet Bilmeyi, Vefakarlığı, Fedakarlığı. ..

Erkek Dediğin, Seni Koruyacak,Kuşatacak .
O Nerede Olursa Olsun Seni Koruyacağını Bileceksin.

Pısırık Olmayacak Erkek Dediğin.

Erkek Dediğin, Erkek Olacak Güzelim.
Seni Sadece Sen Olduğun İçin Sevecek.
Parayla Pulla, Kariyerle, Güçle, Kimin Ne Dediğiyle Hareket Etmeyecek.
Hem Sevgilin, Hem Arkadaşın Olacak . . 


CAN YÜCEL

20 Mayıs 2013 Pazartesi

DOKUNANI YAKARIM


Blogcu anne paylaşmış.Bende bir kısmını paylaşıyorum.


Eskiden yine bir göz atardım ama çocuktan sonra (tanıdığım pek çok anne gibi) gazetelerin 3. sayfa haberlerini pas geçmeye başladım. İnsan, başka bir insanı koşulsuz ve sonsuz sevebilme kapasitesini ilk elden deneyimlerken, kalbi bu kadar nefreti kaldırmıyor. Başka annelerin çocuklarının, başka annelerin çocuklarına reva gördükleri şiddeti bilmek istemiyor. Küçük kutulara sığan bunca hayat, bunca ölüm, bunca şiddet, bunca vahşet, bunca tecavüz ağır geliyor. 
Sen yaşı daha küçük üzülmesin diye klasik masalların sonunu değiştirirken “Yok yavrum, Pamuk Prenses’in annesi ölmedi, tatile gitti... Aa kurt babaannesini neden yesin? O dolaba saklandı” diye saçmalarken, çocuğa elinden geldiğince dostluğu, kardeşliği, spor sevgisini aşılamaya çalışırken televizyona bakıp “Volkan, Sabri’yi neden boğuyor?” diye sorunca afallıyorsun... El kadar çocukların gözüne sıkılan biber gazını seninkine sıkılmış gibi hissediyorsun... Onların gözyaşları, seninkinin gözünden akıyor... 
Volkan Sabri’yi neden boğuyor bilmiyorum oğlum. Sabri Volkan’ı neden tırmaladı bilmiyorum. O muzu sallayanın, o şişeyi atanın, o küfrü edenin, o gazı sıkanın ruh halini anlamıyorum. Ama günün birinde biri, “Senin oğlunu bıçakladılar, öldü, Emre Melo’yu tahrik etmiş de” diye karşıma gelirse ona ne yapacağımı çok iyi biliyorum. Yeter be... Sizin erkek egemen kültürünüzden de, futbolunuzdan da, şiddetinizden de, sahte söylemlerinizden de... Siz kimin oğlunu öldürüyorsunuz? Bu böyle bilinsin, artık tarafım... Siz nerede duruyorsanız, tam karşınızdayım... Oğluma dokunanı yakarım...


Banu K.Yelkovan

8 Mayıs 2013 Çarşamba

CADALOZ KADINLAR





Sürekli bağıran yeri geldiğinde okkalı küfür eden kadınlar vardır.Hepimizin çevresinde var bu kadınlardan bence.Sürekli agresif o depresyondan o depresyona giren kadınlar.Çevresinde hep eleştirilen , neden mutsuz yaa diye tepki gösterilen kadınlar.
Hep ezer onlar kocalarını.Hep bağırırlar.Elindekiyle hiç mutlu olmazlar.Oysa ki ne kadar da mutlu bir hayatları vardır.Kocaları her istediklerini yapar etrafında pervane olurlar.Kısıtlamazlar ne güzel özgürdürler.Kocalarının  anneleri bile isyandadır bak görüyomusun oğlumuzu ne kadarda eziyor.Oğlan resmen oyuncak olmuş kadının elinde.
Kadın artık isyandadır kimse farkında değildir.Herşeyi kendi yapmaktan o kadar bıkmıştır ki elinde olmadan agresif olmuştur.Yıllarca hem kadın hem erkek olmanın dayanılmaz sıkıntısı içinde başını  yaslayacak bir omuz bulamamaktadır.Halbuki erkek ne kadar güzel oynuyodur da kimse farkında değildir.İmajını öyle güzel korumaktadır ki çevresi ahh ne güzel koca diye takdir etmektedir.Kadını böyle yapan erkeğin ta kendisidir.Erkek hep alıp hiç vermeyince kadın bitmiştir.Dışarıdan cadaloz olarak görünen kadın neler çekmiştir aslında.Hiç bir şeyle yetinmeyen kadın senelerce adamı adam etmeye uğraşmış seneler sonra farketmiştir aslında herşeyin kendinden gittiğini.Adam gamsız adam boşvermiş.Kadın her detayı düşünmek zorunda.Çocuk gibi onu yaptınmı bunu aldınmı sürekli sorgulamak zorunda.Tabi annesiyle göbek bağını kesememiş olan adamla uğraşmakla kalmamış bu olmadı deyip bide küçükten bi tane yapmıştır:)Doğumdu lohusalıktı depresyondu derken artık hissizleşmiş kadın.Ya sabır diye dua ederken artık sabır verme Allahım diye dualara başlamış.
Eminim herkesin etrafında var böyle kadınlar.Yada onlardan birisiniz.Sadece hiç bir şey göründüğü gibi değildir demek istedim.Kadın erkeği hamur gibi yoğururken aslında o kalıba kendini sokuyor önce.Yada kalıp kendisi oluyor.Maalesef önemli olan malzeme.Malzeme kaliteli değilse ne yaparsanız yapın olmuyor.



görsel

7 Mayıs 2013 Salı

OĞLUM BAKKALA GİTTİ!

Oğlum 4 yaşında.Ekmek bitmiş bakkala gider misin dedim.Giderim dedi mutlulukla.Evet daha küçük.Ama bakkalı camdan görebiliyorum.Babası da evin kapısının önünde bekliyor.İki bakkal var.Biri küçük.Küçük olana gitmesini istiyorum çünkü onu camdan görebiliyorum diğerini göremiyorum.Diğeri her zaman dönüşte uğradığımız bakkal.
Para verdim eline iki ekmek alıcaksın.Cep telefon numaramı yazdım eline verdim.Bir şey olursa korkarsan hemen bunu yakınındaki birine ver annemin telefonu diceksin.
Açtık kapıları.Yolda arasıra araba geçen bir yol.Karşıdan karşıya geçmesini biliyor ama yine de çocuk.Ben camda babası aşağıda.O uzaklaştıkça tansiyonum yükseliyor tabi.İçimde bin pişmanlıklar.Ne yaptım Allahım ben.Camdan bakarken Allah çocuk bakkalı geçti diğer bakkala gidiyor.Eşime dedim koş.Neyse eşim gitti arkasından bu ekmekleri almış telefon numaramı bakkala uzatırken yakalamış eşim:))Allah az daha bakkalla aramı yapcaktı bu çocuk:))
Bir daha gönderdim tabi yakın bakkala. Bak bu bakkala gideceksin dedim.Neyse ikinci denememizi kazasız belasız atlattık.Ama çok mutlu oldu.Kendine güveni geldi.Başarmış olmanın mutluluğunu yaşadı.Tabi benim de yüreğim ağzıma geldi.

BU NE LAN DÜNÜN AYNISI

Şu sıralar tek isteğim uzun bir yolculuk.Sanki bütün kederimi,umutsuzluğumu giderecek gibi.Nereye gittiğiminde önemi yok.Uzun bir otobüs yolculuğu.Cam kenarı olsa güzel olur.Bahar geldi diye mi bu kaçma isteği bilmiyorumki.Bir yerde yok aklımda aslında.Neresi olursa olsun.Biraz hafifleyeceğim sanki.
Belki de insan kendinden kaçmak istiyor.Bazen kendimden bile sıkıldığım oluyor.Aynı şeyleri sürekli anlattığımda dostlarıma mesela ben bile onlardan önce sıkılıyorum.Hep aynı şeyler neden başka şeyler düşünmüyorum yaşamıyorum.Bende bazen bu ne lan dünün aynısı diyorum.Bir yandan patronu gözlerken bir yandan yazı yazıyorum.Çok daraldığımda diyorum ki öleceğim ya ben ölcem.Bak nefes alıyorum bak ne güzel görüyorum.Belki bir saniye sonra olmayacak yada yaşadığım son gün bugün.Keşke hep böyle yaşabilsek.Yani ölümlü gibi.Ama biz sonsuz bir dünyada yaşıyoruz sanki.Kırgınlıklar üzülmeler gururlanmalar.Bir yerde okumuştum bir şeye çok üzüldüğünde şunu sor kendine:Bunun seksen yaşıma geldiğimde bir önemi olcak mı?Yada ölümü düşünmek rahatlatıyor.Daha çok yaşama arzusuyla doluyorum o zaman.İsteğim hayat belki bu değil ama onun içinde gün sayıyorum.Zamanı gelince herşey benim istediğim gibi olacak.O zaman mutlu olur muyum bilmiyorum.Sadece denemek istiyorum.Seksen yaşıma gelince ki geleceğimi pek sanmıyorum kurduğum dostlukların bir önemi olacak.Ailemin bir önemi olacak.Mesela oğlum acaba büyük bir adam olacak mı?Yada en önemlisi mutlu olacak mı? benim ne kadar mutlu olduğumun bir önemi olacak!